Påskemiddag med lamme carré med honningglaserte rotgrønnsaker er en deilig og enkel oppskrift som vil imponere dine gjester! Med en perfekt kombinasjon av mørt lammekjøtt og søte, glaserte rotgrønnsaker.
Lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker
Print RecipeIngredients
- 1 lammecarré (ca. 1,2 kg)
- 2 ss dijonsennep
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 2 ss olivenolje
- Salt og pepper etter smak
- 4 stk gulrøtter, skrelt og kuttet i staver
- 2 stk pastinakker, skrelt og kuttet i staver
- 2 stk søtpoteter, skrelt og kuttet i terninger
- 2 ss akasiehonning
- 2 ss smør
- 2 ss fersk timian, hakket
- Rødvinssaus:
- 1 stk. sjalottløk
- 1 ss olje til steking
- 2,5 dl rødvin
- 2,5 dl lammekraft , eventuelt oksekraft
- 50 g usaltet smør
Instructions
Lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker er en deilig og enkel oppskrift som vil imponere dine gjester! Med en perfekt kombinasjon av mørt lammekjøtt og søte, glaserte rotgrønnsaker.
Lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker
1. Forvarm ovnen til 200°C.
2. Bland dijonsennep, hakket hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en liten bolle.
3. Gni blandingen jevnt på lamme carréen og legg den i en stor ildfast form.
3. Stek i ovnen i ca. 35-40 minutter, eller til kjernetemperaturen når 60-65°C for medium stekt kjøtt.
4. Mens lammecarréen steker, legg gulrøtter, pastinakker og søtpoteter i en annen ildfast form. Tilsett honning, smør og hakket timian. Bland alt godt sammen.
5. Etter ca. 15-20 minutter i ovnen, fjern formen med rotgrønnsakene og rør rundt slik at de blir jevnt glasert.
6. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 10-15 minutter, eller til grønnsakene er møre og glaserte.
7. La lammecarréen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i serveringsstykker.
8. Sørg for å la lammecarréen hvile i ca 10 – 15 minutter før du serverer den sammen med honningglaserte rotgrønnsaker.
Rødvinsaus
1. Finhakk sjalottløk, og fres den raskt i en liten kjele med litt olivenolje.
2. Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en tykk og sirupsaktig konsistens). Dette tar ca. 30 minutter.
3. Tilsett kraft (fond av lam, okse eller kylling) litt av kraften fra lammecarréen og kok det inn til halv mengde, ca. 15 minutter.
4. Ta kjelen av varmen, og tilsett smøret i sausen. Rør godt til smøret har smeltet og sausen har en jevn og glatt konsistens. Smak til med salt og pepper etter smak.