Til tapasbordet eller som snacks
Ostesticks i airfryer
Ingredients
- 6 plater butterdeig
- 100 g revet ost (f.eks. mozzarella, Jarlsberg eller annen hvitost)
- 1 egg til pensling
- ca 30 g parmesan
- Tørket oregano
- 1 klype salt (Maldon)
- 1 klype med pepper
Instructions
1. Ta opp 6 plater butterdeig fra fryseren, og la dem tine i ca. 10 minutter på kjøkkenbenken.
2. Kjevle 3 av platene slik at de blir omtrent halvparten så tykke. Klem de 3 flatene sammen ved siden av hverandre, på langs. Smør pestoen jevnt utover og strø over osten.
3. Kjevle ut de siste 3 platene, klem dem sammen og legg dem over platene med ost og pesto. Renskjær kantene slik at du har et rett rektangel.
4. Bruk et pizzahjul og skjær ut strimler som er omtrent 1,5 cm brede. Snurr strimlene et par ganger, legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og pensle med sammenvispet egg.
5. Krydre lett med salt og pepper og strø revet parmesan over. Stekes i airfryer (180 C) i ca 10-15 minutter til pestostavene er sprø og gylne.