Greske ferieminner friskes opp med hjemmelaget gyros. Mariner strimler av svin, lam, kylling eller storfe. Fyll deretter stekt kjøtt i pitabrød sammen med rødløk, tzatziki, fetaost og pommes frites.
Gyros
Ingredients
- 500 g svinenakke , ytrefilet av svin, storfe, flatbiff av lam eller sau, eventuelt rester av lammestek
- Marinade:
- 1 stk. løk
- 2 båter hvitløk
- 0,5 ts tørket oregano
- 0,5 ts tørket rosmarin
- 0,25 ts pepper
- 1 ts salt
- 1 dl olivenolje
- Til servering:
- 200 g pommes frites
- 4 stk. pitabrød
- 0,5 stk. agurk , eventuelt tomat
- 1 stk. rødløk i ringer
- 0,5 stk. sitron
- 4 ss tzatziki
- 50 g fetaost (kan sløyfes)
Instructions
Greske ferieminner friskes opp med hjemmelaget gyros. Mariner strimler av svin, lam, kylling eller storfe. Fyll deretter stekt kjøtt i pitabrød sammen med rødløk, tzatziki, fetaost og pommes frites.
1. Skjær kjøttet i strimler og sett det til side.
2. Hakk løk og hvitløk, og ha det i en hurtigmikser (eller bruk stavmikser) sammen med oregano og rosmarin. Tilsett halvparten av oljen og kjør det til en jevn masse.
3. Varm en stekepanne med resten av oljen og brun kjøttet godt. Hell over løkmarinaden, senk varmen og la alt småsurre til kjøttet er helt mørt og all væske har fordampet, ca. 35-40 minutter. Smak til med salt og pepper.
4. Lag pommes frites etter anvisning på posen.
5. Varm pitabrødene etter anvisning på pakken.
6. Press sitron over rødløkringene og bland med fingrene. La stå en stund, til løken blir myk.
7. Fordel tzatziki på pitabrødene. Legg på agurkskiver, løk, kjøtt, pommes frites, og eventuelt fetaost. Rull pitabrødet sammen som et kremmerhus, gjerne med papir rundt.