Enchiladas med kylling
Print RecipeIngredients
- 150 g revet ost
- 1 stk løk
- 500 g hakkede tomater
- 4 stk tortilla
- 1 pose taco kryddermix
- 500 g kyllingfilet
- 1 bunt vårløk
- 1 bunt frisk koriander
- 1 dl rømme
- Tilbehør
- 150 g guacamole
- 0,5 glass tacosalsa
Instructions
Enchiladas med kylling
Oppskrift på fristende, gratinert enchilada med saftig kylling, en spicy tomatsaus og masse smeltet ost. Server med gjerne med hjemmelaget guacamole som tilbehør. Denne retten går fort å lage i ovnen og er skikkelig tex-mex kosemat til hverdag og helg. Se video for steg-for-steg.
1. Før du starter: Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Saus: Bland de hakkede tomatene med løken, krydderblandingen og halvparten av osten.
3. Stek kylling: Skjær kyllingen i strimler. Brun så kyllingen på høy varme i en stekepanne, i litt nøytral olje.
4. Enchiladas-fyll: Hell så halvparten av sausen over kyllingen, og la det småkoke i ca 5 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
5. Lag enchiladas: Fordel kylling og saus i tortillaene, rull dem sammen og legg dem med skjøten ned i en smurt ildfast form.
6. Hell resten av sausen over rullene og dryss på resten av osten. Gratineres midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.
7. Dryss gjerne over finsnittet vårløk og koriander, og server med rømme, guacamole, en frisk salat og salsa.