Tacos med Pulled Pork
Print RecipeIngredients
- 1 kg høyrygg av okse
- 1 ss spisskummen
- 2 stk chipotle chili
- 1,3 dl vann
- 1 ss tomatpuré
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ss oregano
- 0,5 ss sukker
- Salt etter smak
- Olje, nøytral
- Til servering
- Tortillalefse
- Guacamole
- Salsa, gjerne frisk tomatsalsa
- Revet ost
- Koriander
Instructions
1) Bløtlegg chipotle-chilien i 2 dl kokende vann i ca. 20 min.
2) Mos chilien sammen med vannet. Fjern eventuelt frøene først hvis du ønsker den litt mildere.
3) Bruk en tykkbunnet gryte og varm den med litt olje. Krydre kjøttet med salt og brun det godt på alle kanter.
4) Tilsett spisskummen og la det frese videre i et lite minutt.
5) Tilsett resten av ingrediensene, legg på tett lokk og la kjøttet få småputre stille og rolig i ca. 3 timer, eller til det er helt mørt. Vend litt på kjøttet underveis.
6) Ta av lokket og la det småkoke til det meste av væsken er innkokt og kjøttet nærmest glasert i chilisausen.
7) Riv kjøttet fra hverandre med to gafler.
Serveres for eksempel med nystekte hvetetortillas, guacamole, frisk tomatsalsa, revet ost og frisk koriander.