Vintersesongens beste råvare fra havet
Skrei med chorizo
Print RecipeIngredients
- 400 g skreifilet med skinn
- 2.5 ss salt
- 0.5 l vann
- 0.5 ss solsikkeolje
- 50 g chorizopølse
- 0.25 dl persille, finhakket
- 0.25 stk granateple
- 0.5 stk sitron
- Potetmos:
- 400 g potet
- 1 dl melk
- 1 ss smør
- salt og pepper
Instructions
Fremgangsmåte
1. Sett stekeovnen på 200 °C.
2. Skjær skreifileten i porsjonsstykker.
3. Rør saltet ut i vann og la skreien ligge i vannet i 15 minutter.
4. Ta skreistykkene ut av vannet og tørk dem med tørkepapir.
5. Stek skreistykkene med skinnsiden ned i solsikkeolje i en varm stekepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutter.
6. Legg stykkene over i en smurt ildfast form med skinnsiden opp og stek i stekeovnen til den er ferdig, ca. 3 minutter.
7. Skjær chorizo i skiver og stek dem sprø i stekefettet fra skreien.
8. Skjær persille i strimler, ta kjernene ut av granateple og riv skall av sitron.
9. Bland persille, granateple og sitronskall med chorizopølse.
10. Potetmos: Skrell potet og skjær i skiver.
11. Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til passe konsistens.
12. Smak til med salt og pepper.