Det finnes nesten ingen grenser for hva du kan ha i en pai. Denne paien med skinke og brokkoli er på plass på middagsbordet på under en time.
SKINKEPAI
Print RecipeIngredients
- 100 g brokkoli
- 100 g strimlet kokt skinke
- 1 båt finhakket hvitløk
- 0,25 stk. purre i strimler
- 4 stk. egg
- 2 dl melk eller fløte
- 1,5 dl revet hvitost
Instructions
SLIK GJØR DU
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
trinn du kan merke av
1. Legg deigen i en liten paiform (20-22 cm) og klem den godt inn til kantene. La det øverste papiret som deigen er pakket inn i sitte på, og fyll formen med tørkede erter eller ris.
2. Sett paiformen midt i stekeovnen og forstek paiskallet i 12-15 minutter, til kantene begynner å få farge. Hell erter/ris ut av formen (ta vare på dem til neste gang du aker pai) og fjern papiret.
3. Del i mellomtiden brokkoli i små buketter og forvell dem i kokende vann i 2-3 minutter. Skyll med kaldt vann og la dem renne godt av seg.
4. Ha skinke, hvitløk, purre og brokkolibuketter over bunnen.
5. Visp sammen egg og melk/fløte. Krydre med salt og pepper. Hell eggeblandingen over og dryss ost på toppen.
6. Senk varmen i stekeovnen til 180 °C og stek paien midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin, gyllenbrun farge.