Å lage din egen marengs er enklere enn du kanskje tror, og det er absolutt verdt det! Med søte bringebær, frisk mynte og lemon curd er denne desserten egnet for kongelige. Å lage din egen marengs er enklere enn du kanskje tror, og det er absolutt verdt det i mine øyne - du vil ende opp med et vakkert skarpt ytre og det mest skandaløst seige senteret.
Jamie Oliver sin Pavlova royale
Ingredients
- 6 store egg
- 300g sukker
- 600g Bringebær
- 2 ss med Pimm's
- 50g mandelflak eller hakkede mandler
- 6 dl kremfløte
- 3 dl Gresk yoghurt
- 1 ss Melis
- 2 ss Vanilje paste eller extrakt
- 1 x 320g med lemon curd (Se egen oppskrift nederst)
- 50g Hvit sjokolade
- Litt fersk mynte til pynt
Instructions
- Forvarm ovnen til 130°C/250°F/gass ½ og kle to store stekebrett med smørepapir.
- Skill eggene og visp eggehvitene til myke topper. Gradvis tilsett sukkeret mens du fortsatt visper til det blir en tykk og blank marengs.
- Hell to tredjedeler av marengsen på ett brett og lag en stor sirkel med en rustikk kroneform rundt kanten. Hell resten av marengsen på det andre brettet og lag en mindre sirkel.
- Stek marengsene i 1 time til de er sprø, og la de ligge i ovnen til den er avkjølt.
- Masérer halvparten av bringebærene i Pimm’s og rist mandlene i en stekepanne.
- Visp dobbel krem, yoghurt, melis og vaniljepasta til myke topper.
- Legg den største marengsen på en tallerken og legg kremen i midten. Dryss over mandlene, halvparten av lemon curden og masererte bringebær.
- Legg den andre marengsen på toppen og gjenta med de resterende ingrediensene.
- Pynt med friske bringebær, revet hvit sjokolade og mynteblader før servering.
Tips: Spar eggeplommer til å lage din egen Lemon Curd.
Lemon Curd
- Riv skallet av 1 sitron fint og press saften fra 2-3 sitroner i en bolle (ca. 100 ml totalt).
- Rør inn 125 g melis, en klype havsalt og 5 store eggeplommer.
- Plasser bollen over en kjele med lett kokende vann i 15 minutter mens du rører kontinuerlig.
- Når alt sukkeret har oppløst seg og det har dannet seg en tykk masse, ta bollen av varmen.
- Visp inn 100 g usaltet smør til det er helt smeltet.
- Dekk bollen med smørepapir og sett den til side til du er klar til å bruke den.