Crispy kyllingburger med coleslaw
Ingredients
- 4 kyllinglårfileter
- 4 brioche burgerbrød
- 4 salatblader
- 4 skiver cheddarost
- ca 12 skiver jalapeño
- 1 tomat, skåret i skiver
- 1/2 løk, skåret i tynne skiver
- 1/2 kopp mel
- 2 ss paprikapulver
- 1 ss chilipulver
- 1 ss hvitløkspulver
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 egg
- 2 kopper panko brødsmuler
- Solsikkeolje til steking
Instructions
Forbered kyllinglårfiletene ved å skjære dem i jevne størrelser og krydre dem med salt og pepper.
1. I en bolle blander du mel, paprikapulver, chilipulver, hvitløkspulver, salt og pepper.
2. I en annen bolle visper du sammen eggene.
3. Dypp kyllinglårfiletene først i melblandingen, deretter i eggene, og til slutt i panko brødsmuler.
3. Varm opp en panne med olje til middels varme. Stek kyllinglårfiletene i 8-10 minutter på hver side, eller til de er gylne og sprø på utsiden og gjennomstekte på innsiden.
4. Monter burgeren ved å sette salatblad, tomat, løk, agurk og jalapeño på burgerbrødet. Legg deretter på kyllinglårfileten og en skive cheddarost.
Husk å tilpasse tiden for steking av kyllinglårfiletene basert på størrelsen deres.
Tilbehør
1/4 kål strimlet (grønt eller lilla)
1 revet gulrot
1/2 finhakket løk
Litt hakket persille
4 ss majones
2 ss eplecidereddik
1 ss honning
1 ts sennep
Salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
I en stor bolle blander du sammen strimlet kål, revet gulrot, finhakket løk og hakket persille.
I en annen mindre bolle blander du sammen majones, eplecidereddik, honning og sennep.
Smak til dressingen med salt og pepper etter smak.
Hell dressingen over kålblandingen og rør godt til alt er jevnt fordelt.
La coleslawen hvile i kjøleskapet i minst en time før servering, slik at smakene får tid til å blande seg.
Server coleslawen som en side til kyllingburgeren.