Hjemmelaget knekkebrød med denne enkle oppskriften! Denne oppskriften er laget med store havregryn, lettkokte havregryn og en blanding av gresskarkjerner, sesamfrø og linfrø.
Lag knekkebrød hjemme
Print RecipeIngredients
- 250g Store havregryn
- 250g Lettkokte havregryn
- 100g Gresskarkjerner
- 100g sesamfrø
- 100g linfrø
- 2 ts salt
- 6 dl vann
Instructions
Lag hjemmelaget knekkebrød med denne enkle oppskriften! Denne oppskriften er laget med store havregryn, lettkokte havregryn og en blanding av gresskarkjerner, sesamfrø og linfrø.
For å lage knekkebrødene, blander du alle ingrediensene sammen i en stor bolle og sprer deigen jevnt utover en bakeplate. Stek i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til de er sprø og gylne. Deretter lar du knekkebrødene avkjøles på en rist før du bryter dem opp i passe store biter.
Knekkebrødene kan oppbevares i en tett boks i romtemperatur i noen uker, og du kan tilpasse oppskriften etter eget ønske ved å legge til ulike frø og krydder. Prøv denne oppskriften på hjemmelaget knekkebrød og nyt en sunn og deilig snack når som helst på dagen!
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle. Rør godt til alt er blandet sammen.
- Dekk en bakeplate med bakepapir.
- Hell deigen på bakepapiret, og bruk en spatel eller lignende til å jevne ut deigen så den blir ca 3 mm tykk.
- Sett bakeplaten i ovnen, og stek i ca 30-40 minutter, eller til knekkebrødene er sprø og gylne.
- Ta knekkebrødene ut av ovnen og la dem avkjøle på rist.
- Når knekkebrødene er avkjølte, bryter du dem opp i passe store biter.
Knekkebrødene kan oppbevares i en tett boks i romtemperatur i noen uker. Du kan også variere oppskriften ved å tilsette ulike frø og krydder etter smak og behag.