Bollekake med vaniljekrem i airfryer
Ingredients
- 480 g hvetemel
- 100 g sukker, eller annen valgfri søtning
- 1 ts kardemomme, malt
- 1 ts vaniljesukker
- 2.5 dl melk, lunken
- 1 ss honning
- 10 g tørrgjær, evt. 50 g fersk gjær
- 40 g smør, romtemperert
- Fyll:
- 50 g smør, smeltet
- 4 ss sukker
- 3 ss kanel
- Vaniljekrem
- 1 stk egg, til pensling, evt. melk
- Pynt: Melisglasur
Instructions
-
-
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og ha gjær, melk og honning i et litermål. Rør godt med en skje, slik at gjæren løses opp.
-
Ha det våte i det tørre. Elt deigen godt i minst 10 minutter til den er glatt og fin.
-
Ha i romtemperert smør mot slutten, litt om gangen. La det elte i videre i 3 minutter eller til smøret er blandet helt inn i deigen. Tilsett et par ekstra spiseskjeer med hvetemel hvis den er veldig klissete. Sett så bolledeigen på et lunt sted i minst 30 minutter eller til den har dobbel størrelse.
-
Dryss litt mel på benkeplaten, og kjevle deigen ut til et rektangel. Pensle med smeltet smør, og dryss over kanel og sukker. Rull deigen til en pølse, og del opp i ca. 11 stykker.
-
Legg bollene over i en kakeform med bakepapir, eller legg bake- papir i bunnen av din airfryer og pensle kantene godt. Sett til heving i airfryeren på 40 grader eller på et lunt sted i 30 minutter, gjerne opptil 1 time om du har tid.
-
Bruk et eggeglass eller fingrene til å lage en liten grop i hver bolle som du fyller med vaniljekrem. Pensle bollene med egg eller melk.
-
Forvarm airfryeren til 155 grader. Stek bollene i 15 minutter. Dersom bollene er litt bleke på undersiden, fjerner du bakepapiret og steker i 2–3 minutter til. Avkjøl på rist.
-
Ha på melisglasur om ønskelig. Tilsett da litt og litt vann i melisen til du har en fast konsistens. Den bør ikke være for tyntflytende.
-
Kilde: godt.no