Hjemmelaget påskemarsipan
Print RecipeIngredients
- 400 g marsipan, 50% mandler
- 100 g sjokolade, lys eller mørk etter ønske
- Konditorfarge, gul
- Kakestrøssel
Instructions
Få en smak av påsken med hjemmelaget påskemarsipan! Oppskriften er enkel og krever få ingredienser. Kjøp marsipan av god kvalitet med høyt mandelinnhold for den beste smaken.
Etter litt klin og knaing, kan du nyte å lage din egen påskegodteri. Når påskemarsipanen er formet, dypp den i sjokolade for en ekstra godbit. Prøv å lage påskemarsipan selv i år og nyt å slikke bollen til slutt!
1. Tilsett gul konditorfarge i marsipanen og kna den godt sammen. Bruk litt melis om det blir klissete.
2. Lag små egg (ca. 40 gram) av halvparten av marsipanen. Marsipaneggene du lager bør ikke være for store, for da blir det fort mektig.
3. Egg-formen får du ved først å trille en kule, og så legge kulen i nederste del av håndflaten. Bruk begge hendene og rull frem og tilbake slik at kulen får fasong som et egg.
4. Trill en pølse som er omtrent en cm tykk av resten av marsipanen og del opp i biter på 4-5 cm.
5. Smelt sjokolade i vannbad eller i mikrobølgeovn. I mikroen bør du smelte i 15 sekunders intervaller og røre i sjokoladen mellom hver gang.
6. Gni inn håndflaten med sjokolade og rull eggene i hendene. Legg dem over i farget strøssel og vend til de er helt dekket. Gjør det samme med marsipanstengene.
7. Sett marsipanen i kjøleskap så sjokoladen stivner. Eller 10 min i fryser om du ikke kan vente!
Kilde: Godt